• IJIEM

Студентско предузеће

Добра организација наставе и партнерски однос са студентима омогућавају стално унапређење квалитета образовања и смањење напора у постизању врхунских резултата. Одличан пример сарадње професора и студената најбоље је илустрован кроз активности и пројекте које реализује Студентско предузеће. О том предузећу, можда најбоље говори мисија чији су аутори, наравно, студенти:

Сазнајте више...

Стручне праксе

Током основних и мастер студија, студенти Инжењерског менаџмента имају могућност да реализују стручне праксе у неким од познатих домаћих и интернационалних предузећа са којима ФТН има сарадњу и партнерски однос.

Сазнајте више...

Могућност запошљавања

Посебност и предност студијског програма Инжењерски менаџмент огледа се у томе што је настао, развија се и живи на извору нових технологија – на Факултету техничких наука. Захваљујући томе, наши дипломирани инжењери менаџмента запажени су, уважени и врло успешни у производним и услужним предузећима, мултинационалним компанијама, образовним институцијама, банкама, осигуравајућим кућама, медијима, маркетиншким агенцијама, малим и средњим предузећима. Запослени су широм света и на веома одговорним позицијама у различитим институцијама у којима постижу врхунске резултате. Можда нисте знали, али они имају значајне улоге у највећим банкама и осигуравајућим кућама у региону и обављају кључне функције у великим компанијама као што су: Сиеменс, Босцх, Норма гроуп, Х&М, Магна, НИС, Галеб или Пионир, на пример. Поред тога, знају да своју креативност и идеју преточе у нови производ, не само у постојећим већ и у предузећима које сами оснивају.

Студије

Студијски програм Инжењерски менаџмент на Факултету техничких наука креиран је и усаглашен са одговарајућим студијским програмима најпрестижнијих образовних институција у свету. Током посета и студијских боравака у компанијама, високошколским установама и истраживачким институтима у центрима са којима Факултет има остварену сарадњу, попут: Беча, Граца, Штутгарта, Милана, Марибора, Будимпеште, Мадрида, Москве, студенти су у могућности да се сами увере и провере квалитет својих знања, а уколико их то заинтересује, постоји могућност да мастер студије наставе на неком од поменутих универзитета. Такође, студенти имају прилику да преко различитих програма размене, проведу по један и више семестара на универзитетима у целом свету, који ће им бити признати у оквиру студија које су изабрали.

На студијски програм Инжењерски менаџмент прва генерација студената се уписала школске 1999/2000. године.

Сазнај више...

O Инжењерскoм менаџменту

Инжењери менаџмента су „градитељи“ мостова између инжењерства и бизниса. Они говоре оба језика, познају оба начина размишљања и зато проналазе решења која ће предузеће учинити успешним. Студијски програм, који се изводи на ФТН-у, посебан је јер је конципиран тако да студентима пружа, поред менаџерских, и широку лепезу инжењерских знања неопходних за рад у организацијама свих врста и подручја делатности. Ови инжењери налазе се свуда где се инжењерска и управљачка знања срећу. Они врло успешно планирају, организују, воде, надзиру и управљају пословним активностима, предузећем у целини или његовим деловима.

Сазнајте више...